Ahoj krehotinky,
Za krehotinky považujeme žial výhradne ľudí, ktorí s nami idú na Kinobus. Tí, ktorí ste sa neakreditovali, môžete čítať, avšak nerobte doma žiadny z úkonov, na ktoré vás tento text navádza.
Zháňame remienky na motory z premietačiek a repráky, ktoré si niekto zobral v Poltári. Pán U. z Klenovca, kde natočili druhý slovenský film Strídža spod hája (1922), je v Grécku a prestal dvíhať telefóny, tak nás bude voziť pán J. z Kalinova. Jedlo je objednané, len tak vedieť, koľko kíl tofu treba a vlastne čo nám navaria (ale všetci tlačíte kvôli ubytku, tak posielame predtým, než sa všetci vyjadria). Na ubytká neberú ďalšie partie, takže sme sami pre seba. Sestry Kellenbergerové už predvčerom rozprávali o kinách na Devíne, Michal Machciník skončil rezidenciu v Málinci a Jakub Juhás docestoval z festivalu s fokusom na zvuk zubných strojov v sanatóriu v Poľsku, keď mu z priehrady napísali, že si berú dovolenky, radšej ako by nás do nej pustili. Pani vedúca kultúry v Málinci nás zvozila, že sme nemysleli na kladenie vencov pre SNP, takže namiesto vody si uctíme padlých a v Kokave bude v utorok výjazdové zasadanie vlády.
Takže je najvyšší čas, aby ste sa zapojili do hry aj vy. Základ je vyriešiť jedlo a spanie, až následne program, kiná a zážitky. Keďže vchádzame aj do obcí a lokalít, kde sa nedá ani káva objednať, tobôž najesť, vstupujú do spolupráce miestne spolky, dôchodcovia a podnikatelia, nech sa o nás postarajú. Preto vás ani nie prosíme, ale vyzývame, lebo ide o každého krk, zapíšte sa do tejto tabuľky - opakujem TEJTO TABUĽKY a objednajte si, čo chcete jesť. Najneskôr do pondelka 26. augusta. Z lokálnych zdrojov odporúčame gule s dynamitom v Sirku, alebo zemiakovú kašu na Famílii. Z organizačných dôvodov odporúčame aj sobotné raňajky, pretože nebude veľa času (ale možnosti, či obchody sú aj tam, aj tam) nakúpiť si.
V Kokave sa nám podarilo navýšiť ubytovacie kapacity a už máme aj potvrdeného taxikára (jeden z rodiny Sendreiovcov) - penzióny sú síce cca. 8 km od Kokavy na krásnej Línii, kde síce líšky dávajú brú noc, ale je to na hlavnej ceste, takže sa tam dostaneme rýchlo. Po nočnom programe pôjde hádam aj spoločný autobus (okolo 00.30), okrem toho bude chodiť taxi, ale... Poltár bude trocha náročnejší, ale hádam sa pomestíme. Prosíme, zapíšte sa do Tejto tabuľky, nie do TEJTO, ale do Tejto ako chcete spať, ako sa chcete rozdeliť na izby. Často sú to trojky, aj štvorky, ktoré sa dajú použiť aj ako dvojky, ale je nás dosť, preto apelujeme, aby ste rozšírili svoje sociálne bubliny a podelili sa o izby s ďalšími osobami. V kolónkach sú vyznačené rovno aj čísla izieb, podľa nich sa riaďte pri ubytovaní a na číslo, ktoré si vyberiete, aj choďťe. Skúste si to zaznačiť, alebo to vytlačíme a bude to aj na recepcii ubytovaní. V Poltári sú ubytovania nižšej kategórie, zato v Kokave je to lepšie a lacnejšie než k okresnom meste.
A spacákoví v telocvični - tí sú bohom požehnaní - s vami máme najmenej práce, aj keď v Poltári to vyzeralo dosť dramaticky. Ale máme všetky telocvične rezervované - ubytovanie priamo v obci, mestečku, najviac 10 minút chôdze (v Poltári po večernej párty asi aj 12, to je horšie). Len sumu sme tento rok zvýšili na 3,- € osoba / noc. Vy sa nezapisujete.
Akreditácie - boli ste strašne rýchli a keď sme otvárali akreditácie, mysleli sme, že máme týždeň času na doladenie drobností, vrátane akreditačného linku. Preto prvé 3/4 z vás nedostali kompletnú navigáciu na platbu. Bude sa dať zaplatiť aj na mieste, ale keďže tu budete platiť za stravu, aj ubytko, tak neváhajte a zbavte sa zvytočnej dvacky na účte.
Akreditáciu najľahšie kúpite cez tento link.
Aj keď vám systém ukazuje, že vstupenky cez Tootooth vypredané, neverte mu a zadajte kód - ten vám otvorí dvere do nového sveta online platieb. Ten však nejdeme zverejňovať - len na požiadanie.
Na jeden nákup je možné kúpiť maximálne dve akreditácie.
Cena je 22 € (dospelí) a 17 € (študenti, matky na materskej, dôchodcovia).
Vyzerá to tak, že vám budeme posielať ešte jeden survival email, so všetkými ďalšími informáciami, ktoré vám uľahčia a zachránia život na festivale.
Tak dopočutia, dovidenia a výletom zdar.
ivana a martin